Roisto

Roisto perustettiin Kemissä vuonna 2006. Yhtye toimi ennen Roistoa nimellä Onnellinen perhe. Onnellinen perhe soitti lähinnä suomipunkcovereita. Onnellinen perhe toimi myös Pelle Miljoonan taustabändinä. Yhteistyö Pellen kanssa jatkui myös Roiston aikana. Roisto soitti Pelle Miljoonan taustayhtyeenä sekä toimi lämmittelijäbändinä ympäri Suomea pääasiassa Pelle Miljoona & Unabomber-yhtyeelle. Yhtyeen nimi muutettiin Roistoksi ensimmäisen omakustanteen ilmestyttyä ja yhteistyö Pelle Miljoonan kanssa jatkui.

Ensimmäisellä levyllä ei tietenkään ollut mitään ennakko-odotuksia. Äänitykset ja jälkituotanto sujuivat ilman minkäänlaisia ongelmia ja levystä tuli hyvä. Levy huomioitiin hyvin varsinkin lähipiirissä ja keikkapaikoilla alkoikin kuulua, kun yleisö lauloi levyn kertosäkeitä mukana. Keikkoja tehtiin ympäri suomea mm. Pelle Miljoonaa lämmittellen tai kaveriyhtyeiden kanssa joista mainittakoon esim. George double use ja Jaakko & Jay.

Uutta materiaalia kertyi ja innokas yhtye marssi samaiseen Plounge studioon Villen kanssa työstämään toista albumiaan. Toinen omakustannealbumi Pimeäni valmistui 2008. Levystä tuli huomattavasti synkempi kuin edeltäjästä ja kiireellä tehty lopputulos jäi valitettavasti elämään levylle. Levyltä kuitenkin löytyy muutamia keikkayleisön suosikkikappaleita kuten, juoni, onnelan portit, jäätynyt tie ja voima.

Kolmas levy Jotain joka pitää pystyssä valmistui 2010. Levy nauhoitettiin Vihannissa Pasi Sipilän kanssa. Levy tehtiin todella tiiviissä aikataulussa kahdessa viikossa maaseudun rauhassa. Päivät nauhoitettiin ja illat saunottiin ja parannettiin maailmaa nuotiolla. Keikkoja touhuttiin mutta keikkainto ja –tahti alkoi hiipua.

Kolmannen levyn jälkeen yhtye kasvoi nelimiehiseksi, kun komppikitaristiksi liittyi hyvä ystävämme Teemu Ylinikka. Keikkoja tehtiin jonkin verran. Uutta materiaalia treenattiin useaan eri otteeseen. Kappalemateriaali seikkaili progressiivisen rockin ja suomirokin välimaastossa sisältäen pianoballadeja ja muuta paskaa. Materiaali ei ottanut uomaa uidakseen ja niinpä nakattiin hanskat tiskiin ja jätettiin materiaali pöytälaatikkoon. Roisto piti jäähyväiskeikan Kemissä kesällä vuonna 2014.

IV (2016):
Kesällä 2015 Teemun 8-raiturille alkoi jälleen tallentua demoja. Kappalemateriaalista ei voinut erehtyä. Se oli ilmiselvää Roistoa. Ilman sen kummempia jahkailuita bändi löysi itsensä treenikseltä uusien kappaleiden kanssa, joista levylle valittiin kymmenen kappaletta. Biisit treenattiin kuosiin ja studioksi varattiin Antti Lindholmin luotsaama Boat island studios Ruotsin Vojakkalasta. Nauhoitukset tehtiin useassa eri osioissa 2015 vuoden loppupuolella ja 2016 vuoden alkupuolella.

Uusin levy on nauhoitettu kolmestaan. Teemu Sainio vaihtoi kitaran bassoon. Ylinikka soitti levylle kaikki kitarat. Äänittäjä Antti Lindholm osallistui myös kitaroiden tekoon. Erno soitti rummut.
Keväällä 2017 Henri Tuomivaara liittyi yhtyeeseen basistin virkaan. Uuden albumin treenaus alkoi samalla. Viimeisin albumi Roisto V julkaistiin lokakuussa 2019.

Teemu Sainio – laulu, kitara
Teemu Ylinikka – kitara, taustalaulu
Henri Tuomivaara – basso, taustalaulu
Erno Jekkonen – rummut

Genre: Powerpoprock

Julkaisut:
Roisto (2007)
Pimeäni (2008) 
Jotain joka pitää pystyssä (2010)
IV (2016)
06-10 vol. 1 (2017)
V (2019)

Millaisiin tilaisuuksiin: Baarit ja pubit, ulkoilmatapahtumat

Linkit muualle:
Facebook
Insta
Spotify

Yhteystiedot:
roistoyhtye(a)gmail.com
p. 0407666717 (Teemu Sainio)

Tai pyydä tarjous tästä!